Jubileum vv Irene - Tickets

Donderdag 13 juni 2019

Vrijdag 14 juni 2019

Beker-wedstrijden;

De voorbereiding op dit seizoen was best lastig. Er moesten een aantal belangrijke knopen gehakt worden met betrekking tot de indeling (JO 19 wel / niet vervroegd door naar de senioren, hebben we wel of geen JO 19 over, het indelen van de senioren teams) en bleek het erg lastig om bij alle teams voldoende leiders en trainers te krijgen. Gelukkig is dit laatste toch weer redelijk op zijn pootjes terecht gekomen, met dank aan inzet van ( vaak dezelfde) vrijwilligers.

En bij het woord vrijwilligers wil ik graag wat langer stil staan. Op de vrijwilligersavond is nogmaals benadrukt dat geen enkele vereniging, en dus ook VV Irene niet , kan bestaan zonder vrijwilligers.

Vrijwilligers doen hun werk voor Irene vrijwillig maar niet vrijblijvend. Je opgeven als vrijwilliger betekent dat dit tijd kost. Iedere vrijwilliger vult dat op zijn of haar manier in en ongetwijfeld zullen hierbij ook wel is ooit dingen fout gaan of heeft een vrijwilliger soms net even te weinig tijd. En vrijwilligers moeten soms keuzes maken die niet voor iedereen even leuk zijn.

Een vrijwilliger mag ook aangesproken worden op zijn taken en verantwoordelijkheden, want zoals gezegd het is niet geheel vrijblijvend.

Wel mis ik te laatste tijd nog wel eens respect voor de vrijwilliger (en voor elkaar). Een vrijwilliger stopt vaak veel vrije tijd in onze vereniging en dat doet hij/zij niet om iedere dag schouderklopjes of complimenten te krijgen . Wel mag de vrijwilliger met iets meer respect behandeld worden. Respect kan op vele manieren maar om een paar simpele dingen te noemen:

• Probeer zoveel als mogelijk op de trainingen aanwezig te zijn; het is voor iedereen leuker om met je volledig team te trainen, zeker ook voor de trainer (er wordt wel heel makkelijk afgemeld);
  • Ga zuinig om met kleding, tassen etc die je van de club ter beschikking krijgt en lever dat aan het einde van het jaar weer in als daarom gevraagd wordt;
  • Als je een keer niet kunt rijden bij uitwedstrijden van je kinderen zorg dan tijdig voor een vervanger zodat niet altijd dezelfde ouders moeten rijden;
  • Ben zuinig op de materialen (ballen);
  • Enzovoort

Tenslotte zijn er nooit genoeg vrijwilligers. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld vacatures in zowel het bestuur en de jeugdcommissie reden waardoor er teveel taken op te weinig schouders terecht komen en we teveel bezig zijn met brandjes blussen in plaats van structureel zaken oplossen. Dus voel je je geroepen om deze vacatures in te vullen ? Je bent van harte welkom !

Als laatste wens ik iedereen dit voetbaljaar veel plezier

en succes !

Namens het bestuur,