Update 10-07-2019 (NIEUW)

12:30 uur Prijsuitreiking

Sportpark DE LAAT

Beker-wedstrijden;

Vandaag (zondag 14-04-2019) stond de wedstrijd tegen FC Drunen op het programma. Van de heenwedstrijd wisten we nog dat FC Drunen veel strijd en fysiek kan leveren.

Irene begon net als vorige week goed aan de wedstrijd en probeerde met goed combinatiespel FC Drunen te bestrijden. Dit leverde enkele kansen op voor onze voorwaartsen maar een goede keeper aan de zijde van Drunen wist het eerste doelpunt van Irene te voorkomen. Zo wist hij een kopbal van Owen van Lith na een goed genomen vrije trap op katachtige wijze uit de onderhoek te halen.

De druk van Irene was echter te hoog waardoor doelpunten niet uit konden blijven. In de 30e minuut kreeg Irene een vrije trap die achter de verdediging viel en door Arthur Piasecki met een volley op prachtige wijze de netten in werd gejaagd. Niet veel later werd Rob Groenendaal met een mooie steekpass alleen op de keeper afgestuurd en wist hij vrij eenvoudig de 2-0 aan te tekenen.

Met deze stand en de wetenschap dat FC Drunen geen kansen heeft gecreëerd in de eerste helft gingen we rusten.

Drunen kwam na rust wat feller uit de startblokken en Irene moest een tandje bijschakelen om hier onder uit te voetballen. Dit lukte al vrij snel doordat wederom Rob Groenendaal na een diepe bal de verdediging het nakijken gaf en wederom de keeper wist te passeren waardoor de 3-0 op het bord stond en het verzet van Drunen was gebroken. Irene bleef rustig voetballen en hield achterin de gelederen gesloten. In de 70e minuut werd uit een mooie aanval over meerdere schijven Bart Bressers aan de linkse kant vrijgespeeld en zijn voorzet werd door Artur Piasecki van dichtbij keurig binnen getikt.

Irene kreeg hierna nog een aantal goede kansen om de score verder uit breiden maar was daarin te slordig waardoor de eindstand 4-0 was en Irene haar goede reeks na de winterstop weet voort te zetten.

Op tweede paasdag een ‘ouderwetse derby, want dan komt Essche Boys naar sportpark de Laat. Essche Boys staat slechts 1 punt achter Irene dus het belooft een spannende strijd te worden. Aanvang om 14. 30 uur.