Jubileum vv Irene - Tickets

Vrijdag 14 juni 2019

Sportpark De Laat

Beker-wedstrijden;

Op zondag 12 mei stond de uitwedstrijd tegen SVSOS op het programma. SVSOS had twee punten minder dan VV Irene en kon dus bij winst goede zaken doen.

De eerste 20 minuten waren van Irene zijde erg slecht. Het is dat SVSOS niet bij machte was om hiervan gebruik te maken, anders had Irene zomaar tegen een ruime achterstand aan kunnen kijken. Na 20 minuten was het toch 1-0 voor SVSOS, een voorzet vanaf rechts kwam ongelukkig en onbewust tegen de hand van de weglopende Bart Bressers aan. De scheidsrechter vond het nodig om hiervoor een strafschop te geven.

Het leek wel of Irene dit nodig had om te gaan voetballen, hetgeen ze de rest van de eerste helft dan ook deden. Met goede combinaties werd het SVSOS lastig gemaakt. Na goed doorgaan op links van Bart Bressers kwam Jelmer Habraken een teenlengte te kort om de voorzet binnen te tikken. Even later was het Bryan Hellings die vanaf 20 meter keihard uithaalde maar hier was de keeper een sta in de weg. In de 35e minuut werd het dan toch 1-1. Na een goede aanval wist Arthur Piascecki zich op 18 meter van de goal vrij te spelen en zijn schot ging verwoestend hard de kruising in.

5 minuten later was het opnieuw raak. Via een diepe bal op links kon Bart Bressers zich mooi vrij spelen en liet hij de keeper met een bekeken schuiver kansloos.

Direct na rust ging SVSOS meer druk zetten waarmee ze ook kansen wisten te creëren waar ze echter erg slordig mee omgingen. In de tegenaanvallen wist Irene ook echter een aantal keren gevaarlijk te zijn maar wist onder andere Stan Versantvoort alleen voor de keeper niet te scoren.

Zo’n tien minuten voor tijd werd er door SVSOS een lange bal gegeven op hun linksbuiten die overduidelijk buitenspel stond maar om onbegrijpelijke redenen negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal waardoor SVSOS de 2-2 kon aantekenen.

Het spel bleef hierna op en neer gaan waarbij Irene een minuut voor tijd nog de beste kans kreeg. Een slim balletje van Jelmer Habraken waarmee Bryan Hellings alleen op de keeper af kon gaan, echter zijn schot werd door de keeper goed gestopt. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 2-2, een terechte uitslag gezien de kansenverhoudingen alleen op beide goals van SVSOS was iets aan te merken.

Volgende week, 19 mei om 14.30 uur thuis tegen LSV.