Jubileum vv Irene - Tickets

Donderdag 13 juni 2019

Vrijdag 14 juni 2019

Beker-wedstrijden;

Op een goed bespeelbaar veld en een prima leidende scheidsrechter heeft Irene de punten in Esch moeten laten.

Irene begon goed aan de wedstrijd en zette Esschen Boys vanaf het begin onder druk. Met name Mats Davids was door zijn inzet en goede mentaliteit een plaag voor hun nummer 9 die hierdoor niet aan het verdelen van het spel aan Essche zijde toekwam. Irene moest echter na 10 minuten Ferdy van Zon al wisselen met een blessure die werd vervangen door de debuterende Levi van Rooy.

Na een paar kleine kansen was het in de 20e minuut Irene die wist te scoren. Een mooie diepe bal op rechts door Thijn van Vreede werd door Mats Davids goed voorgezet waardoor Arthur Pieck de bal fraai inkopte. De rest van de eerste helft was Irene de bovenliggende partij en waren het alleen wat slordigheden aan onze kant waardoor Esschen Boys kansen kreeg. De ruststand was dan ook 1-0 in het voordeel van Irene.

De tweede helft was omgekeerd. Esschen Boys had gewisseld en de zaken wat omgezet waardoor Irene minder goed aan voetballen toekwam. In de 50e minuut mocht Esschen Boys een vrije trap nemen die bij de tweede paal ongehinderd kon worden ingekopt, de bal kwam eerst nog op de paal en viel daarna ongelukkig via een been van een Esschen Boys speler binnen. Esschen Boys bleef volop druk houden op Irene Toch was het Max Pieck die na een mooie steekpass van Bart Bressers vrij voor de keeper niet wist te scoren.

Door blessures was Irene echter in de tweede helft al vrij snel door blessures door zijn wisselspelers heen.

Toen Bart Bressers 15 minuten voor het einde ook nog geblesseerd moest uitvallen kon Irene alleen nog maar verdedigen. Dit ging in de 85e minuut fout toen een goede aanval van Esschen Boys over rechts keurig werd voorgezet en voor open goal kon worden ingetikt.

Irene probeerde er nog een slotoffensief uit te persen maar onvoldoende bij machte om echte kansen af te dwingen waardoor Irene met lege handen stond.

Volgende week om 14.00 uur de uitwedstrijd naar FC Drunen.